„Grad i selo, ogledalo napretka i solidarnosti“ – Druženje, ljubav, prijateljstvo – Laćarak

KUM FOTO

Kada se spoje mladost i sport ishod nikako ne može biti loš, a to je potvrdio i nedavno zavšen “Futsal turnir Laćarak” koji je okupio veliki broj i samih učesnika i publike.

Turnir je održan na sportskom terenu seoske osnovne škole, a odigran je u periodu od 26. juna do 8. jula.

Za razliku od prethodnih turnira koji su organizovani, u Laćarku se ove godine nije igrao mali fudbal, nego futsal. Krajnju pobedu i vrednu nagradu kući odnela je ekipa “Sind” iz Šapca.

“U organizaciji ovogodišnjeg turnira u Laćarku uključilo se više strana, pa tako imamo Sportski savez grada Sremska Mitrovica, zatim Fudbalski klub “LSK” na čelu sa predsednikom Nenadom Delićem i nas nekoliko entuzijasta i ljubitelja futsala – Dejan Milićević, Nenad Krstić i ja, Tomislav Trebovac. Od same ideje pristupili smo ozbiljno ovom turniru i dali sve od sebe da zaista bude organizovan na jednom vrhunskom nivou. Iskreno po reakciji kako učesnika, tako i publike, pre svega naših Laćaraca, mislim da smo u tome i uspeli”, kaže Trebovac.

On objašnjava da je učešće na turniru uzelo ukupno 29 ekipa, kako iz samog sela, Sremske Mitrovice i okolnih mesta, tako i iz Beograda, Novog Sada, Dobanovaca, Šapca, Uba, a dve ekipe došle su i iz Republike Srpske, tačnije Bijeljine, što je ovom turniru dalo epitet međunarodni.

Ekipe su bile podeljene u grupe, a u dalje takmičenje iz svake od njih plasirale su se po dve najbolje.

“U finalu su se sastale dve ekipe koje su zaista igrale sjajno tokom čitavog turnira, njhove poteze na terenu publika je sa oduševljenjem ispratila i mogu da kažem da je bio to pravi praznik za ljubitelje fudbala, odnosno futsala.

Za titulu najbolje takmičile su se ekipa “Sind” iz Šapca s jedne strane i “Dolce Caca” iz Bijeljine s druge. Igrali su izjenačeno, tako da je regularni deo utakmice zavšen reziltatom 3:3, što znači da su pobednika odlučili penali. Šapčani su bili bolji od svojih protivnika i osvojili nagradu od čak 250.000 dinara”, objašnjava Trebovac.

Drugoplasiranoj ekipi pripala je nagrada u iznosu od 70.000 dinara, a trećeplasiranoj 30.000 dinara.

KUM FOTO
KUM FOTO
KUM FOTO

Nagrađeni su najbolji igrač turnira – Dejan Pavlović, najbolji golman – Darko Milanović i najblji strelac – Marko Milošević.

 

“Opšti utisak jeste da je turnir bio izuzetno kvalitetan, dobro organizovan, sjajno ispraćen i mislim da mogu biti zadovoljni učesnici, podjednako koliko i mi organizatori. Publika je svojim prisustvom i sama dala svoj sud. Svi su imali samo reči hvala i zaista sam ponosan na sve koji su uzeli učešće u ovom jednom za selo bitnom sportskom događaju. Dali smo svoj maksimum i potrudili se da sve bude dobro isplanirano, čak nam je i vreme išlo na ruku, pa tako ni jedan jedini dan nije pada kiša”, kaže Trebovac.

On ističe da je bilo dosta posla, ali da si se uložen trud i rad isplatili.

“Laćarak je veliko selo, selo u kojem fubal ima dugu tradiciju i u kojem se fubal rado igrao i igra. Seoski klub je trenutno u nešto lošijoj situaciji, ali mislim da je ovaj turnir bio dobar i za njega. Važno je da popularizujemo fubal, a i ne samo fudbal, nego sport generalno. Ove godne nismo imali takmičenje mlađih kategorija, ali sledeće godine ukoliko budemo ponvo mi u organizaciji svakako ćemo i to uvrstiti u program. Treba da sa tradicijom ugranja fudbala nastavimo, da uključimo što više mladih u sport, da ih okupimo na igralištima, da im usadimo sportski duh, osećaj fer pleja, da ih naučimo kako da na jedan
kvalitetan, zdrav način provode svoje vreme, na taj način se i bolje razvijaju, drugačije i razmišljaju i koroz sport postaju vredni članovi zajednice”, završava Trebovac uz želju da se naredne godine ponovo na istom mestu i istim povodom u još većem broju okupe.

Tekst je napisan u okviru projekta “Grad i selo, ogledalo napretka i solidarnosti” koji finansira Grad Sremska Mitrovica.