Godinama radio kao lekar, a nema ni pet razreda osnovne škole

lekar
Image by valelopardo from Pixabay
Policija u Indiji uhapsila je Veragadama Teju Redija, koji je godinama radio kao lekar, iako nije imao ni pet razreda osnovne škole.

Teji su lisice na ruke stavljene 10. septembra, kada ga je druga žena prijavila za psihičko i fizičko maltretiranje. Dok je policija pretresala kuću, pronašla je dokaze da se Teja godinama predstavljao kao lažni lekar, piše The Indian Express.

„Doktor“ je radio u najmanje 16 privatnih bolnica, vodio je nekoliko stručnih medicinskih kampova, a prijavio se i kao volonter u jeku pandemije i pomagao policiji da leče radnike iz drugih gradova. Međutim, ono što je svima bilo čudno jeste to kako je Teja, koji ima samo 23 godine, uspeo da izgradi tako zavidnu karijeru.

Kopajući po njegovoj prošlosti, policija je otkrila da se on tereti za niz krivičnih dela, od krađe, do prevare… Teja je ne samo lagao da je lekar, već i vladin činovnik, nudeći ljudima pomoć u rešavanju sporova oko zemlje… Koristio je više različitih identiteta, a pojedincima se predstavljao i kao bliski rođak direktora policije provincije Andhra Pradeš.

 

(Telegraf)