GDE SE VIJE SRPSKA ZASTAVA, TU JE I SRPSTVO: Za pretke i potomstvo, za prošlu i buduću slavu razvijmo trobojku! (VIDEO)

Foto: Jutjub/Printskrin/ MFA of the Republic of Serbia
Oglas

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se 15. septembra, a inicijativu da se tog dana na svakom domu istakne srpska trobojka podržali su mnogi kulturni radnici.

Nosili su je najbolji i najsmeliji, branili su je životom. I danas je ona naš ponos.

Srpski narod je jedan i nedeljiv i naša prošlost i budućnost je zajednička, 15. septembar je naš dan, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Sa nama je kada se veselimo i kada slavimo, zato što smo ponosni na ono što jesmo. Za pretke i potomstvo, za prošlu i buduću slavu razvijmo trobojku!

Glumac Petar Božović je istakao da je baš tog dana, 15. septembra, vojska nepobedivih srpskih seljaka krenula u proboj Solunskog fronta. Srpstvo je vaskrslo i naša trobojka se tada zavijorila u svim slobodnim srpskim teritorijama.

– Ljudi, isturite zastave na prozor – poručio je Božović.

Književnik Duško Kovačević je istakao da je mnogo toga što nas deli, granice, reke, planine, ali da ima više toga što nas spaja.

– Ujedinjuju nas naš srpski jezik, kultura, pismo i duhovnost. Ujedinjuju nas radost i ponos zbog naše slavne istorije. Dragi prijatelji, 15. septembra pozdravimo našu zastavu – poručio je Kovačević.

Glumac Milan Vasić je podržao inicijativu i istakao da je zastava simbol naših pobeda, naš ponos i naš bedem.

– Gde se vije srpska zastava, tu je i Srpstvo. Volimo našu trobojku i ne dozvolimo da nas ikada više podele i razjedine, jer jedan smo narod i u svima nama bije isto srce. Zato, braćo i sestre, 15. septembra trobojke na prozore! – poručio je Vasić.

Previous articleTijana Bošković u idealnoj postavi Evropskog prvenstva u odbojci
Next articleU novom parku posađeno 216 drveća, na jesen još 400

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here