Gde je tajanstvena plaža koja se nalazi na svim reklamama za Grčku (VIDEO)

Visit Greece
Oglas

U centru pažnje spota turističke kampanje Grčke za 2020. godinu našla se magična i tajanstvena peščana plaža za koju mnogi žele da znaju gde se nalazi.

Plaža je oduševila mnoge zbog neobičnog „kraka“ koji se prostire u vodu i podseća na Zlatni rat u Hrvatskoj. Upravo zato su neki slutili da spot možda nije snimljen u Grčkoj, a drugi su pokušali da pogode mesto snimanja.

Tajanstvena plaža za blistavo čistom vodom i zlatnim beskom bila je pod velom tajne, a vlasti nisu odmah htele da otkriju gde se snimao spot. Ipak, meštanima koji žive u blizini nje odmah je bilo očigledno da je u pitanju Megali Amos, na jugu ostrva Evija, kod malog mesta Marmari, navodi Protothema.

Kako piše travel.gr, Megali Amos je plaža koja postaje sve manja iz godine u godinu zbog jakih vetrova. Upravo zato, ova destinacija je idealna za ljubitelje surfovanja jer baš jaki vetrovi stvaraju odlične struje i talase za taj sport. Voda je ovde često hladnija u odnosu na ostale delove Grčke, ali je gotovo uvek kristalno čista.

Megiali Amos se nalazi na 155 km od Halkide, što je otprilike dva sata vožnje. Do nje može da se dođe i brodom iz Rafine za sat vremena i deset minuta.

U blizini Megali Amosa nalazi se mala plaža Zastani, koja je zaštićena od vetra i definitivno vredna posete.

Previous articleOvo VOJVOĐANSKO selo AMERIKANCI ne podnose!
Next articleVeritas najavio podršku inicijativi AWS za zdravstvo