Gasifikacija naselja Matija Huđi u Sremskoj Mitrovici

gas
Foto: Pixabay
Oglas

Završava se izgradnja prvog prstena razvodnog gasovoda na neparnoj strani Stambenog naselja Matija Huđi u Sremskoj Mitrovici. Pilikom završetka radova, biće postavljena i Merno regulaciona stanica. Ukupna dužina gasovoda je 1400m, a vrednost projekta je oko 30 miliona dinara.

Meštani stambenog naselja Matija Huđi, uglavnom su se do sada grejali na struju ili čvrsto gorivo. Većina podržava uvođenje gasa i ističu da će se priključiti na ovaj energent.

JP „Srem gas“ se trudi da pored obezbeđivanja gasa ovom naselju, što manje naruši funkcionisanje samog naselja, te se radovi obavljaju uz minimalno ometanje saobraćaja i prilaza parkingu i ulazu u zgradu.

U toku su mašinski i građevinski radovi na postavljanju podzemnog gasovoda, nakon završetka ovih radova, prelazi se na izgradnju Merno regulacione stanice. Zatim sledi izvođenje razvodne instalacije unutar zgrade i postavljanje merne opreme, koji će se izvoditi kontinuirano.

Planirano je da radovi budu završeni do kraja nedelje. Takođe, biće izgrađen i deo distributivne gasne mreže od ulice Save Kovačević, do Merne regulacione stanice. Ukupna vrednost projekta je oko 30 miliona dinara. Ovim radovima JP „Srem gas“ nastavlja sa gasifikacijom na Teritoriji Grada, u cilju priključivanja što većeg broja potrošača na ovaj energent, da bi se smanjilo zagađenje vazduha.

(rtv.rs) 
android aplikacija
Previous articleTri napitka koja su smrt za povišen holesterol
Next articleStrašna nesreća kod Šimanovaca: Autobus sa putnicima izleteo s puta, ima stradalih