Fruškogorski koridor donosi obilaznicu preko Petrovaradina, novi most na Dunavu…

Petrovaradinska tvrdjava
serbia.com
Oglas

Izgradnjom Fruškogorskog koridora dobija se obilaznica preko Petrovaradina, novi most na Dunavu..

Fruškogorski koridor donosi obilaznicu preko Petrovaradina, novi most na Dunavu… To je nešto o čemu smo do sada mogli samo da maštamo, a uveren sam da smo sada blizu realizacije – rekao je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Na sastanku sa predstavnicima sa Ministarstvom saobraćaja, se razgovaralo o temama koje su od velikog značaja za dalji razvoj Grada Novog Sada, kao što su putna infrastruktura, železnički saobraćaj, izgradnja novih mostova i drugo.

Verujemo da ćemo do kraja godine imati informacije o početku realizacije, odnosno da će doći do sklapanja svih potrebnih pravnih akata za Fruškogorski koridor. Taj projekat ima veliki značaj za Novosađane. On podrazumeva obilaznicu preko Petrovaradina, novi most na Dunavu, odnosno spajanje dva autoputa, Beograd-Zagreb i Beograd-Budimpešta. To je nešto o čemu smo do sada mogli samo da maštamo, a uveren sam da smo sada blizu realizacije – rekao je Miloš Vučević.

Na sastanku je bilo reči i o železničkom saobraćaju, o izmeštanju dela želelezničkog transportnog saobraćaja kroz grad.

– Naša intencija je da železnički saobraćaj više ne ide kroz grad, već da zajedničkim snagama nađemo alternativnu lokaciju za Ranžirnu stanicu u Novom Sadu. Takvo rešenje neće samo uticati na bezbednost i kvalitet života Novosađana, nego otvara i veoma atraktivne lokacije za investicije budući da se Ranžirna stanica nalazi na Bulevaru Evrope – naglasio je Vučević i dodao da je se u saradnji sa JP „Putevima Srbije“ radi na putnoj infrastrukturi u Novom Sadu – nastavljamo dalje da radimo Sentandrejski bulevar, radiće se kružne raskrsnice na nekoliko lokacija na državnim putevima, a kroz koju godinu izaći ćemo i sa projektima za nove mostove preko Dunava.

Zadovoljan sam današnjim sastankom i voleo bih da sa ostalim ministrima imamo priliku da razgovaramo o ovako ozbiljnim temama. Smatram da je ovo pravi pristup, kada vas ministar pozove i omogući da se priča o svim temama koje su od interesa za određenu lokalnu zajednicu, a samim tim i za državu Srbiju – izjavio je gradonačelnik Vučević.

Izveštava SrbijaDanas.rs

android aplikacija
Previous articleŽESTOKA TUČA U BAČKOJ: PREBIO GA ZBOG BIVŠE ŽENE (FOTO)
Next articleUPOZORENJE: Voda na tri česme u Sremskoj Mitrovici nije za piće!