Francuz opljačkao banku u Novom Sadu!

SHARE
Foto: Ilustracija/ Thinkstock

Nakon pljačke banke koja se odigrala u ponedeljak u Novom Sadu, raspisana je poternica za muškarcem koji je tom prilikom odneo oko 200.000 dinara.

Kako prenosi „Blic“, u ponedeljak u 16.40 časova, napadač sa kapom na glavi ušao je u jednu banku u Novom Sadu, u kojoj je u tom trenutku bilo i nekoliko radnika i nekoliko stranaka.

Kako saznaje ovaj dnevni list, on je odmah pri ulasku aktivirao suzavac i, prema rečima očevica koji je želeo da ostane anoniman, na taj način uspeo da onesposobi menadžera banke koji mu se prvi našao na putu. On je zatim krenuo ka blagajni.

Ostali zaposleni i stranke su legli na pod. Lopov je preskočio šalter i uzeo pare koje su se nalazile u blagajni – kaže očevidac.

Prema njegovim rečima, jedna blagajnica bila je hrabra i aktivirala je alarm u banci.

Pljačka je prijavljena policiji, koja je došla na lice mesta i preuzela video-snimke nadzornih kamera iz banke.

Razbojnik je identifikovan i za njim je raspisana potraga.

Zbog sumnje da je opljačkao banku uz upotrebu suzavca i fizičke sile novosadska policija tragala je za francuskim državljaninom D. D, u saradnji sa kolegama iz Beograda.

Policijskim radom prilikom traganja za osumnjičenim, ustanovljeno je da se on odmah nakon pljačke iz Novog Sada uputio za Beograd autobusom.

Beogradska policija pratila je kretanje autobusa i u Batajnici ga zaustavila. Osumnjičeni D. D. uhapšen je u autobusu naočigled putnika, a prilikom pretresa policija je kod njega pronašla novac. Kod njega je pronađeno oko 200.000 dinara za koje se sumnja da je ukrao iz novosadske banke.