FK Vojvodina: Šta se dešava u taboru novosadske ekipe

penal.rs
Oglas

Situacija u Vojvodini je više nego alarmantna, ono što je jasno; ima dovoljno razloga zbog čega trener mora da preispita plan i oporavi ekipu.

fk vojvodina
rtv

Nakon dva uzastopna poraza na domaćem terenu, prvo od Mladosti u četvrtfinalu Kupa Srbije, zatim debakl u prvenstvenoj utakmici protiv Zemuna, bilo je sasvim dovoljno da se shvati da situacija u timu nije baš na pravom mestu, i znak da mora nešto da se preduzme povodom toga.

Zahteva se iskrenost i bez okolišanja da se pogleda istini u oči, zatim da se svi argumenti potkrepe i ono što se govori u pola glasa ili u privatnim razgovorima da se javno i jasno iznese.

Nesumnjivo je da su ideje Ilije Stolice na mestu, uzimajući u obzir da su njegovi pogledi i pristupi u vođenju ekipe modernog shvatanja, te on sledi ideju i dosledno insistira na tome.

Šturo rečeno; on traži da se planski osvaja prostor, kroz siguran posed i brz protok lopte do cilja.

To jesu osnove savremenog fudbala, ali pravo pitanje je: „Da li Vojvodina ima igrački kadar i/ili kvalitet da tako nešto sprovede u delo?“

Sličan plan sproveo je Zemun, u nedelju na stadionu „Karađorđe“ kada je u trideset minuta postigao dva gola u prvom poluvremenu. Oba puta je to izvedeno kako treba, u trenucima kada odbrana ekipe Vojvodine nije bila postavljena kako treba.
Očigledno je da su Zemunci bili dobro pripremljeni za ovo gostovanje i da su taj plan sproveli u delo na pravi način.

Ono što je zabrinjavajuće, zbog čega pominjemo trenera Stolicu, jeste da su se slične greške dešavale i ranije, te iz tog razloga trener mora da koriguje svoj plan i prenese ga na svoju ekipu kako treba.

U suprotnom, ono što trener traži njegovi igrači ne poseduju mogućnost i/ili nemaju rešenje da njegove zamisli sprovedu kako on to od njih očekuje.

 

Previous articleVojvodina slavila u Beogradu, još jedna pobeda do finala
Next articlePriveden bivši francuski predsednik Sarkozi