FK Poletarac- samo fudbal, to je njihov DNK (FOTO)

FK Poletarac, foto fejsbuk

Fudbal se u Laćarku kroz istoriju često igrao u dva kluba. Ti klubovi su neretko bili isprepletani, spajali se, ponovo razdvajali.

I sam FK LSK je kroz istoriju menjao ime. Pre 10 godina je nastao njegov mlađi brat, FK Poletarac. Poletarac je najpre funkcionisao kao škola fudbala za najmlađe Laćarce. Nekoliko godina su sjajno sarađivali sa FK Vojvodina, i izbacili nekoliko sada već kompletnih i stasalih igrača.

Pre nešto manje od četiri godine, tačnije 2015. stvorena je seniorska selekcija koja prethodnih nekoliko sezona igra takmičarski fudbal.

Grb FK Poletarac, foto fejsbuk

Prva pobeda u istoriji

Prvo pobedu u klupskoj istoriji u seniorskoj konkurenciji ostvarili su u nedelju 13.09.2015. godine kada su savladali ekipu Sremca iz Jarka. Slede sastav i strelci sa tog meča.

4.kolo GFL SM
FK Poletarac- FK Sremac Jarak 4:1 (0:1)
Strelci: Đorđe Vladisavljević u 46. i 82., Srđan Popović u 77. i Gojko Vladisavljević u 80 min. za Poletarac, Maričić u 27 min. za Sremac.
FK Poletarac: J. Petrović, B. Ilić, Ribar, Šajić, G. Vladisavljević, Bućko, Durać (Kostadinović), Marinković (Milanković), Dodig (Z. Petrović), Popović, Đ. Vladisavljević.

Nisu rezultati to što je obeležje Poletarca, već taj neki stari osećaj. Nešto što je danas teško pronaći. Ono što je nestalo kada je sve krenulo da se vrti oko novca. Prava esencija fudbala, fudbal u njegovom pravom sjaju, fudbal koji nikada nikome neće biti dosadan. To je Poletarac.

Detalj sa utakmice FK Poletarac na njihovom stadionu, foto fejsbuk

Ako je neko pomislio da tu nema sjajnih poteza- grdno se vara. Onaj ko je bar jednom gledao utakmice Poletarca zna o čemu pričam. Pronaći će se u 90. minuta i poneka finta, peta, biciklica, neko će “otići po burek”, ali znajte, nikad neće biti dosadno.

Poletarac je i danas skup momaka zaljubljenih u fudbal i sport.

Tako će i ostati, to je njihova filozofija, njihov DNK. U njihovim razgovorima nećete čuti prepirke oko plate, premija, nečeg što je postalo uobičajno čak i u amaterskim rangovima u našoj zemlji. Njih pokreće ljubav prema fudbalu, koja je čista, neiskvarena, ta strast koju može da oseti svako ko dođe da ih gleda. Njihov trener, učitelj, na prvom mestu prijatelj je čika Ratko Durać. Čovek koji je svoj život posvetio sportu, i koji je sa zadovoljstvo deo kluba.

Nikad se ne zna, možda Poletarac ponekad i postane klub u kom će umesto te ljubavi pričati novac. Do tada, svi u njemu, ali i svi oni koji gledaju njihove utakmice će uživati u pravom fudbalu.
autor: Milan Mijatović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here