Film “Grande Punto” Novosađanina Vanje Hovana na FEST-u 

Na 46. Međunarodnom filmskom festivalu održava se od 23. februara do 4. marta u Beogradu. Između ostalog će, na ovom festival, biti prikazan i film “Grande Punto”čiji je režiser i scenarista Novosađanin Vanja Hovan.

U gradu u kom se radnja odigrava vlada vlasnik lokalne televizije Dragan Zloković-Zli- U gradu su zabranjene knjige i kultura. Misteriozna naručiteljka – Senka, angažuje privatne detektive da zbace Zlokovića sa medijske vlasti. Detektivi preko studenata i uličnog dilera knjiga pronalaze umetnike podzemnih hodnika koje mole za pomoć…

Slobodan Ćustić, Milivoje Obradović, Sergej Trifunović, Dimitrije Aranđelović, Jovana Stipić, Nikola Škorić i Dejan Ćirjakovićtumače uloge u ovom filmu.

Vanja Hovan rođen je u Novom Sadu 1983. gde  je i završio Akademiju umetnosti, dramski odsek, smer režija, u klasi Vlatka Gilića. Od 2002. do 2009. režirao je nekoliko kratkih igranih filmova i pozorišnih predstava. Od 2007. radi na RTV Vojvodina. Režirao je I dokumentarni film o novosadskoj skejtbord sceni “SilikoNSko proleće”  2012. godine. Film je prikazan na festivalima u Srbiji i inostranstvu.