Festival uličnih svirača od 26. do 28. avgusta

Youtube Printskrin

Pod sloganom „Počnimo ljubav ispočetka“, Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 26. do 28. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Trodnevni festival okupiće umetnike, muzičare, plesače, pozorišne trupe i performere iz Srbije i regiona, koji će činiti veliku umetničku radionicu na otvorenom, gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici.
Vizuelni identitet 21. Festivala uličnih svirača – Gradić festa inspirisan je estetikom muzičkih festivala pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Sveže, jarke i kontrasne boje predstavljaju njenu savremenu interpretaciju. Predstojeći festival slavi nove početke i biće svojevrsni omaž zabavnoj muzici pedesetih, šezdesetih i posleratnom entuzijazmu, koji je vladao tih godina.
S druge strane, biće omaž o neprolaznim umetničkim vrednostima, o talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike, koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala. Taj period iznedrio je pevače, kompozitore i tekstopisce svetskog renomea, velike umetnike, koji su iza sebe ostavili bezvremenske hitove i neizbrisiv trag u životima mnogih generacija. Vera u bolje sutra zamenjuje strah nakon epidemije, koja je zaustavila ceo svet na godinu dana, te će 2021. biti godina mnogih početaka, poručuju organizatori Festivala uličnih svirača.