Fekalne vode u Novom Bečeju predstavljaju jednu od najvećih komunalnih poteškoća

SHARE
fekalne vode
Ilustracija,Foto: Kurir.rs
vojvodinainfo

Drastičan primer lošeg rešavanja problema otpadnih voda dolazi iz Novog Bečeja, gde meštani s oboda grada trpe velike posledice zbog nemogućnosti lokalne samouprave da ovu situaciju reši.

Blindirani prozori, osim propuštanja svetlosti u domove Novobečejaca, i nemaju drugu funkciju. Provetravanje prostorija ne dolazi u obzir.

Rano jutro dok ne svane jedino da provetrite stan, inače je smrad užasan“, „Šteta što kamera ne može da snimi ovo, miris je nesnosan“, kažu meštani..

Izveštavač televezije O2 dočekani su širokogrudo od strane stanovnika Ulice Miloja Čiplića misleći da su oni njihovi spasioci…

„I kad je pet stepeni i nula smrdi, ja ne znam šta će biti kada bude 35 stepeni kada ta voda počne da isparava“, „Deca idu sa maramicama na ustima dok voze biciklo od škole do kuće i kažu „bako, zadaviću se dok dođem kući“, žale se meštani.

Pokušavajući da reše nešto što je godinama bilo uzrok nesnosnog mirisa u ovom delu grada opštinari su napravili još veću muku ovih ljudi:

Sav talog ovog grada zadržava se na periferiji, najviše zbog lošeg projektnog rešenja. – piše na portalu b92.net

U opštini Novi Bečej ne negiraju da problem postoji. Iako danas nisu mogli pred kamere, kažu da se uprkos velikoj investivciji trude da problem reše. Sve u svemu, lopta je ponovo u dvorištu lokalne samouprave.

VIDEO PRILOG TELEVIZIJE O2 o fekalnim vodama Novog Bečeja ovde

 

vojvodinainfo