Fabrika Kalcedonije u Kikindi traži radnike

SHARE
POSAO ZA 300 RADNIKA
Foto: www.subotica.com
Fabrika italijanskog tekstilnog giganta “Kalcedonija“ u Kikindi započeće proizvodnju početkom sledeće godine. Do kraja 2019. planirano je da bude angažovano 300 radnika. Najviše će biti potrebni šivači, mehaničari i magacioneri.

Radovi na objektu budućeg pogona italijanske kompanije “Kalcedonija“ koji je nalazi u novoj industrijskoj zoni u Kikindi veličine 4.500 kvadratnih metara, privode se kraju, a četrdesetak radnika koji su trenutno na obuci u Subotici u fabriku ulaze prvih dana Nove godine. Planirano je da se radnici periodično angažuju, kako bi do kraja sledeće godine bio ispunjen kapacitet od 300 zaposlenih.

U kikindskom pogonu proizvodiće se takozvana lagana odeća, odnosno majice, potkošulje, helanke i slična garderoba. Celokupna proizvodnja zahteva i angažovanje radnika koji sve informacije mogu da dobiju u kikindskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kompanija “Kalcedonija“ trenutno ima fabrike u Somboru i Subotici, sa oko 3.000 radnika, dok se uporedo završavaju pogoni u Kikindi i Kuli. Gradska uprava u Kikindi je grupi prodala zemljište površine 3,3 hektara, u okviru nove industrijske zone za oko 12 miliona dinara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here