EXIT je krunski dragulj među festivalima!

Interesovanje za ovogodišnji EXIT veće je nego ikada u njegovoj devetnaestogodišnjoj istoriji.

Cele serije ulaznica odlaze ranije nego ikad, u Srbiju stiže rekordan broj gostiju iz regiona, a ukupan broj inostranih gostiju beleži rast od čak 30 odsto!

Već je izvesno je da će ovogodišnje izdanje nadmašiti dosadašnja, a u prilog tome govore i pohvale sa svih krajeva sveta od medija sa globalnim uticajem.

Najznačajniji britanski muzički magazin NME, posvetio je čitav tekst Exitu i njegovoj bogatoj aktivističkoj istoriji!

Резултат слика за exit

Nazivajući ga “četvorodnevnom proslavom uz gotovo sve muzičke pravce koji postoje”, NME je istakao i mnogobrojne društvene kampanje festivala, poput Youth Heroes projekta, koji promoviše prave uzore za mlade kroz nagrađivanje istinskih mladih heroja.

Sama lokacija Petrovaradinske tvrđave opisana je kao “najviše idilično mesto za posmatranje izlazaka sunca”. Reči hvale nije štedeo ni moćni Rolling Stone navodeći već u naslovu The Cure, Skeptu, Gretu Van Fleet i Paula Kalkbrennera, poručujući da, iako je početak festivala zakazan za 4. jul, ovogodišnje izdanje Exita je već uspelo!

I britanski Mirror svojim čitaocima predlaže EXIT i njegovu “legendarnu Arenu” kao nezaobilaznu stavku među “savršenim žurkama”, dok nakon prošlogodišnjih pohvala za program od strane američkog Forbes magazina, i rusko izdanje ovog čuvenog magazina istaklo je festival na tvrđavi kao jedan od sedam najboljih u Evropi!

Pored toga, EXIT se našao i među najboljim festivalima za 2019. godinu, a ovaj podatak ima utoliko veći značaj, zbog činjenice da su u glasanju za DJ Mag listu učestvovali najbolji svetski elektronski umetnici!

Još jedno vodeće ime u svetu elektronske muzike, Mixmag, istakao je EXIT na prvo mestu među pet obaveznih festivalskih destinacija!

Škotski The Sun nije propustio da u tekstu o Beogradu istakne Novi Sad, kao i zaključak da je EXIT “dragulj” ovog grada kao Omladinske prestonice Evrope za 2019. godinu.

Francuski Les Inrockszaključio je da ovogodišnji program pomera granice, a pohvalama su se priključili i drugi mediji iz te zemlje, poput Trax Mag i Madmoizelle.

Potvrda da ljubitelji elektronike itekako cene EXIT stigla je i sa elektronskih portala poput Deep House AmsterdamRave JungleThe Groove Cartel i Data Transmission.

Šarenoliku festivalsku ponudu istakao je britanski Timeout, a Faze Mag iz Nemačke osvrnuo se na muzički program bogat vrhunskim imenima sa rečima da organizatori “apsolutno” zaslužuju jedno “wow” za ovakav poduhvat, dok je ruski The Village ostao fokusiran na udarnim zvezdama svih vodećih festivala ove godine, The Cure.