Evropska banka razmatra odobravanje zajma do 100 miliona evra za beogradski aerodrom

SHARE
Evropska banka daje zajam
Foto: rs.n1info.com
Direktorka za transport u EBRD Sju Baret, izjavila je da Evropska banka za obnovu i razvoj razmatra odobravanje zajma do 100 miliona evra za koncesionara aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu.

EBRD trenutno razmatra i zajam u iznosu do 100 miliona evra za koncesionara aerodroma Beograd, ove godine. Ti zajmovi će dovesti do ukupnog nivoa zajmova koje je EBRD odobrila saobraćajnom sektoru u Srbiji na jednu milijardu evra„, rekla je Baret u Železnicama Srbije. Gde je potpisan ugovor o garanciji za Projekat tehničko-putniče stanice Zemun – Faza 2, čija je vrednost 22 miliona evra.

22. marta je potpisan ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ na 25 godina sa francuskom kompanijom Vansi erports, u prisustvu Ane Brnabić i ministara.

Ukupna nominalna vrednost ove transkacije je oko 1,46 milijardi evra (1.461.508.000 evra). Tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Trenutno radimo sa Koridorima Srbije na novom zajmu u iznosu do 80 miliona evra za autoput Niš – Merdare, koji će biti obezbeđen 2019. godine„, rekla je Baret.

Ona je takođe izrazila očekivanja da će EBRD obezbediti i dodatno finansiranje želežničkom sektoru u narednoj godini. Zahvalila ministarstvima za građevinarstvo i finansije na saradnji na tim projektima.