Evo zašto treba da stavljate koru od banane NA STOPALA

Pixabay
Odavno svi znamo zdravstvene dobrobiti banane, te kako su dve banane dnevno prava stvar jer sadrže mnogo šećera, ali za osobe sa dijabetesom mogu biti i opasne u većim količinama.

Banane daju mnogo energije, mišići se manje grče, stvara se manje želudačne kiseline, a banane i podstiču probavu. Osim toga, konzumacija banana pomaže protiv anemije pa su izvrsne za sve koje pate od nedostatka gvožđa.

Odlazak na pedikir može biti prilično skup, na sreću, postoji jedan praktičan trik s korom od banane, a koji može „napraviti čuda“ za vaša stopala. Naime, banane su sjajne za pedikir: aminokiseline i vitamini koji se nalaze u tom voću mogu suva i ispucala stopala vrlo brzo opet učiniti glatkim i mekim.

Kako se koristi kora od banane

Oguli bananu, pojedite je i zadržite koru. Operite i osušite svoja stopala, pa uzmite koru od banane i sa unutrašnjom stranom natrljajte svoja stopala. Kora sadrži materije koje će omekšati i nahraniti vašu kožu. Potom isperite stopala mlakom vodom ili u lavoru s toplom vodom u kojoj ste razmutili malo praška za pecivo i vaš pedikir je završen bez skupih tretmana u salonima.

(Srbija Danas)