Evo kada počinjete ličiti na svoju majku!!!

SHARE
Image by Gisela Merkuur from Pixabay

Postaćete vaša sopstvena majka, i to u ranim 30-ima, i da – isto će se desiti i vašem partneru.

vojvodinainfo

Nauka tako tvrdi.

Nova studija, doktora Julijana De Silve iz Ujedinjenog Kraljevstva, tvrdi da svi poprimamo obrise svojih roditelja, a to se može desiti znatno ranije nego što mislimo.

Da Slivino je istraživanje obuhvatilo više od 2.000 ljudi, u periodu kada su počeli da se osećaju, ali i da se ponašaju kao svoji roditelji – od toga da su počeli da konzumiraju iste medije, do toga da im se sviđaju iste stvari, pa čak i da koriste iste izreke na koje su u mlađim danima prevrtali očima.

Saznao je da je malo više od polovine ispitanica (tačnije 52%) počelo da se ponaša kao majka u periodu između 30 i 33 godine, dok je 26% započelo taj trend u periodu od 35. do 40. godine, a ostalih 10% je nekako uspjelo da izgura do 40-50.

De Sliva veruje da to ima dosta veze sa roditeljstvom: kada počneš da odgajaš svoju djecu, tvoje ponašanje se bazira na onom kako si odgojen.

Počinjemo, recimo, pomalo da se gojimo, dobijemo i pokoju boru i iznenada i same vidimo sličnost. Pa nam onda valjda i padne na pamet da nosimo onakvu garderobu koju je i ona nosila.

“To je deo neizbežnog procesa starenja, a koji mnogi ljudi žele da odgode što duže”, objasio je doktor De Silva.

Prevela: Nataša Bursać, Izvor: Sarah Aswell – scarymommy.com

vojvodinainfo