Essex Europe gradi svoju fabriku u Zrenjaninu 

Essex Europe
64953739 - photo of dusk in zrenjanin, vojvodina, serbia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče postavljanju kamena temeljca za izgradnju fabrike pod nazivom Essex Europe u Zrenjaninu.

Vučić se prethodno sastao sa predstavnicima kompanije Essex Europe

Fabrika u Zrenjaninu gradi se u industrijskoj zoni Jugoistok. Veličine je 15.000 metara kvadratnih, fokusirana na proizvodnju emajliranih bakarnih žica.

Najavljeno je da će južnokorejska kompanija uložiti 30 miliona evra u izgradnju pogona i da će zaposliti i do 170 ljudi.

Kompanija Essex Europe vodeći je nabavljač žice za proizvodnju transformatora, motora i generatora.

Essex nudi širok dijapazon proizvoda u koji su uključene i okrugle žice, ravne emajlirane ili obložene žice kao i kablovi za prenos električne energije kontinuiranog napona.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsednik južnokorejske kompanije LS Corporation Kristofer Ku, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

Kompanija Superior Essex ima sa sedište u Atlanti (SAD). Svetski je lider sa 85 godina iskustva u proizvodnji i distribuciji bakarnih i aluminijumskih žica i kablova za različite tržišne segmente.

Superior Essex deo je LS Grupe, vodeće kompanije u oblasti elektromaterijala i elektronike čiji ukupni promet iznosi 19 milijardi dolara.

Kapaciteti proizvodnje ove kompanije postoje na čak tri kontinenta. Superior Essex poseduje fabrike u SAD, Kanadi, Meksiku, Kini, Maleziji, Nemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Proizvodnja Essex Europe-a usmerena je na inovacije i predstavljanje novih rešenja u oblasti elektrifikacije vozila i razvoja obnovljivih izvora energije.