Esencija pravog fudbala FK Mitros: Reč šampiona

Spasoje Tubić, FK Mitros foto fejsbuk

Neko je jednom rekao da je esencija fudbala ostala u nižim ligama. Tamo gde se fudbal i dalje igra iz ljubavi. Dokaz za to je FK Mitros i njihova priča. Vest o njihovom osvajanju kupa je izazvala mnogo pažnje i neočekivano veliko interesovanje. Tim povodom razgovarali smo sa prvim čovekom tog kluba, Spasojem Tubićem, popularnim Spaletom.

Veliko interesovanje i dosta pohvala je izazvalo osvajanje kupa od strane FK Mitros, da li ste očekivali tako nešto?

-Vladalo je interesovanje za tu finalnu utakmicu Kupa. Pre svega od ljudi koji su sportski orijentisani i prate fudbalska zbivanja u Mitrovačkoj opstini. Znate kako ko je god da igrate finale i bilo kog takmičenja privuče određeni broj ljudi. Mnogo sportskih radnika, prijatelja i zaljubljenih u fudbal sam video na toj utakmici i posle nje. Upravo u tome i jeste cela draž treniranja, spremanja i borbe. Zbog toga je ova igra toliko i zanimljiva.

FK Mitros osvajač Kupa GFS Sremska Mitrovica, foto Vojvodina.info

Malo ko je očekivao, ali uspeli ste da iznenadite „iskusnije“ ekipe poput FK LSK i FK Budućnost?

-Mi smo počeli kup od prvog kola, tačnije osmine finala. Primarni cilj je bio razigravanje ostatka ekipe, da pojedini igrači dobiju i veću minutaži. To smo i ostvarili kroz mečeve kupa. Prvo smo izbacili Slobodu iz Šašinaca 1:6, potom Zeku Ravnje 1:3. U polufinalu LSK iz Laćarka 1:1 ( 1:4 posle penala ). Na kraju smo pobedili Budućnost iz Salaša 3:1 i tako osvojili kup OFS Sremska Mitrovica za sezonu 2019/2020. Napravili smo evo i neki rezultat kroz igranje kupa, mada je kažem bilo mnogo važnije pružanje šanse svim igračima. Ujedno da i rezultati u prvenstvu u Sremskoj ligi neizostanu. Važnije mnogo od ovoga je prvenstvo, to je naš primarni cilj. Za ovih mesec dana prethodni period igrali smo stalno sreda- nedelja i rezultati na oba fronta su zadovoljavajući. Kroz kup je i dodatno poraslo  samopoudanje nekim igračima za prvenstvene utakmice.

Spale sa peharom Kupa, foto privatna arhiva

„Nije nam strano zajedničko radovanje prilikom uspeha.“

Posle koliko godina je stigao trofej u vitrine Vašeg kluba, koji je po redu?

-Poslednji osvojen trofej u kupu bio je pre 6-7 godina, a između toga ulazili smo jednom u Međuopštinsku ligu i dva puta u Sremsku. Tako da nam nije strano u poslednje vreme zajedničko radovanje prilikom uspeha FK Mitrosa. To koji po redu je ovo trofej u klubu to vam ne mogu tačno reći iz razloga što je istorija našeg kluba duga i bilo je trofeja i ranije mnogo.

Kako ste proslavili osvajanje kupa?

-Osvajanje kupa smo proslavi mirno, naravno unutar redova našeg kluba tog dana, i sa ljudima koji su bliski klubu. To je trajalo samo to veče posle utakmice. Već sutradan su prionuli na trening i nove sportske obaveze koje nas čekaju u prvenstvu Sremske lige. To je mnogo važnije ove godine i to posle prošlogodisnjeg ulaska pogotovo. Glavni cilj ove godine biće zadržavanje u Sremskoj ligi- To neće biti nimalo lagano ali se svi u klubu nadamo da možemo stici do zacrtanog uspeha. To je ostvarivo samo kroz marljiv radom i dobrim treninzima. Već u nedelju igramo lokalni derbi na našoj Mitros Areni protiv Borca iz Martinaca. Spremamo se za tu utakmicu, jer smo kup vec zaboravili. Kao što sam rekao sve misli su nam usresređene na prvenstvene mečeve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here