Er Srbija primorana da smanji broj zaposlenih i plate

Foto izvor: teleporter.rs

Er Srbija je objavila poziv za dobrovoljno prijavljivanje za prestanak radnog odnosa, uz isplatu stimulativne otpremnine, a u kompaniji za Tanjug navode da je nacionalni avioprevoznik primoran da smanji broj zaposlenih, kao i plate radnicima.

Er Srbija, kao i ostale aviokompanije u svetu, trpi posledice pandemije korona virusa, koja je zna─Źajno smanjila aviosaobra─çaj.

„Imaju─çi u vidu ovako dug period od kako traje poreme─çaj poslovanja, kompanija vi┼íe nije u mogu─çnosti da podnese postoje─çi nivo tro┼íkova, pa je primorana da, pored ostalih do sada pokrenutih inicijativa u cilju smanjenja tro┼íkova, pokrene i proces smanjenja broja zaposlenih, odnosno re┼íavanja vi┼íka zaposlenih, kao i smanjenja zarada“, naveli su iz Er Srbije u pisanom odgovoru Tanjugu na pitanja o posledicama epidemije na poslovanje nacionalne aviokompanije i merama koje preduzimaju da umanje ┼ítetu.

Er Srbija navodi da kao odgovoran poslodavac ┼żeli da obezbedi ┼íto je mogu─çe bolje uslove za zaposlene koji budu progla┼íeni vi┼íkom, kako prestanak radnog odnosa ne bi ugrozio socijalni status zaposlenih i njihovih porodica.

Zaposlenima koji na osnovu dobrovoljnog zahteva budu progla┼íeni vi┼íkom bi─çe obezbe─Ĺene pogodnosti i ve─çi obim prava u odnosu na uslove koji su propisani Zakonom o radu.

(Tanjug)