Džudista Nemanja Milić iz Kikinde odbranio šampionsku titulu

Nemanja Milić, džudista kikindskog “Partizana“, postao je prvak države za seniore u kategoriji do 60 kilograma i time odbranio titulu prošlogodišnjeg šampiona. Pored toga, Tijana Radić, iz redova kikindskog džudo kluba, postala je nacionalni trener kadetske reprezentacije Srbije.

U kikindski džudo klub “Partizan“ stigle su lepe vesti, iz Kristalne dvorane u Zrenjaninu. Prošlogodišnji prvak države, Nemanja Milić, odbranio je titulu za seniore u kategoriji do 60 kilograma.

Milić je na putu do finala iponom savladao Miloša Samardžića iz novosadske “Slavije“. Zatim i Pavla Krsmanovića iz niškog “Kinezisa“. U finalu je pobedio znatno starijeg Miomira Majkića, člana vrbaškog kluba “Tori“.

“To je ogroman rezultat za mene jer sam uspešno odbranio titulu. Kada branite titulu, imate veliki pritisak, ali sam opet uspeo da je odbranim. Ovoga puta bilo je mnogo lakše i efikasnije nego lane, što pokazuje da napredujem svakog dana“, izjavio je Nemanja Milić.

Na putu do uspeha, Milića vodi trener takozvanih kikindskih “gromovnika“, Branislav Zarić. Uz mnogo rada, stigla je i potvrda odlične škole kikindskog džudoa.

Branislav Zarić je naglasio, “Mi smo tim koji naporno trenira i radi, zato uspeh ne može da izostane. Nemanja je u konkurenciji do 60 kilograma postao seniorski državni prvak, tako da je to vrlo značajan rezultat. Samo takmičenje je okupilo najbolje džudiste u Srbiji, na njemu je bio i Aleksandar Kukolj, što pokazuje koliko je prvenstvo bilo bitno i značajno“.

Tijana Radić, nosilac nacionalnog priznanja, prvakinja države i Balkana u svim uzrasnim kategorijama, peta na svetu za juniore i treća na ekipnom Prvenstvu Evrope, postala je nacionalni trener ženske kadetske reprezentacije Srbije. To je bila još jedna vest koja je dodatno obradovala džudiste iz Kikinde.

“Naravno da mi puno znači lično, ali i profesionalno. Znači mi jer predstavljam svoj klub, decu iz kluba i sebe lično. Kikindska džudo škola je jedna od najboljih u državi i mi imamo zaista sjajne klince koji predstavljaju budućnost našeg kluba i države“, saopštila je Tijana Radić.

Zanimljivo je da su na državnom prvenstvu u Zrenjaninu, nekadašnji članovi kikindskog “Partizana“ Ilija Ciganović i Denis Jurakić, takođe osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama. To je još jedan dokaz odliične škole kikindskih “gromovnika“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here