Dvoje Srba obolelo od koronavirusa, premešteni u bolnicu na lečenje

SHARE
Hong Kong (AFP)

„Iz Ministarstva inostranih poslova Japana su nas danas obavestili da je dvoje od preostalih jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu „Diamond Princess“ testirano pozitivno na korona-virus, to su S.O. (29) i M.T. (30).

adsteam seo i izrada web sajta

MIP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smešteni“, saopštio je je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije.

Na brodu koji je bio u karantinu u Japanu, nalazilo se 3.700 putnika, od kojih 14 državljana Srbije, a među njima 12 članova posade.

U Srbiju su se vratila dva putnika, kao i jedan član posade.

Dvoje državljana Srbije, članova posade na kruzeru „Diamond Princess“ koji su zaraženi koronavirusom, verovatno će ostati u Japanu na lečenju, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poručio da Srbija misli na svoje građane i da će pružiti maksimalnu pomoć.

„Mislim da neće ići na to da rizikuju da te pacijente šalju dalje, da budu u kontaktu sa više ljudi, nego da će preuzeti da ih oni leče. O tome će oni morati da odluče. Kakvu god odluku budu doneli, mi smo spremni da je poštujemo“, rekao je Lončar na pitanje novinara gde će biti smešteno dvoje državljana Srbije zaraženih koronavirusom i kada će biti iskrcani sa broda.

Lončar je u Palati Srbija, posle sastanka sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom, rekao da je bilo očekivano da se srpski državljani na kruzeru zaraze.

„Ako se od jedne osobe zarazi njih 695, mala verovatnoća bi bila da neće još neko“, rekao je Lončar, prenosi RTV.

Koronavirus sigurno stiže u Srbiju!

adsteam seo i izrada web sajta