Dva Somborska projekta podržana od Vlade Vojvodine vredna 140 miliona dinara

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dodelila je milijardu i 931 milion dinara na javnim konkursima za finansiranje i sufinansiranje kapitalnih projekata na teritoriji Vojvodine,

Sredstva su podeljena za ulaganja u raznim oblastima kao što su saobraćajna infrastrukture, lokalni i regionalni ekonomski razvoj, predškolsko obrazovanje, vodosnabdevanje i zaštite voda, razvoj sporta kao i u oblasti energetske isplativosti, a ugovore je dodelio predsednik Vlade AP Vojvodine, Igor Mirović.

Zamenik gradonačelnice grada Sombora, Antonio Ratković, potpisao je ugovor o sufinansiranju izgradnje saobraćajnice u „Bloku 822 u Somboru i to u iznosu od 65 miliona i 550 hiljada dinara dok je Grad Sombor obezbedio 28 miliona dinara. Potpisan je i ugovor o sufinansiranju opremanja infrastrukture industrijske zone Sombora u zoni saobraćajnica SS2 i P6 u iznosu od 75 miliona i 212 hiljada dinara. Grad Sombor je za tu namenu obezbedio 50 miliona i 140 hiljada dinara.

Gradonačelnica Sombora Antonia Ratković kaže da će sredstva za ova dva projekta u Somboru mnogo doprineti bržem osposobljavanjui opremanju industrijske zone u Somboru. Odvijanje saobraćaja biće znatno bezbednije.

Gradonačelnica grada Sombora, Dušanka Golubović si njeni saradnici čine sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi Industrijska zona grada Sombora bila u potpunoj funkciji i time se privukle direktne investicije.

– Otvaranje novih radnih mesta, sa druge strane bi doprinelo smanjenju nezaposlenosti, što je u ovom trenutku najvažnije, kako bi se poboljšao životni standard gradjana Sombora – rekao je zamenik gradonačelnice Antonio Ratković.

O važnosti ova dva projekta za grad Sombor govori i podatak da je iz budžeta grada za ove namene izdvojeno gotovo 80 miliona dinara. U okviru ovog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dodeljena su sredstva za 36 projekata u 29 opština i gradova na teritoriji AP Vojvodine.