Dva epidemiologa iz Sremske Mitrovice pozitivna na virus korona

Kod dva epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica potvrđen je COVID 19, oni imaju blaži oblik i nalaze se u kućnoj izolaciji, svi ostali radnici koji su bili u kontaktu sa njima su testirani i negativni su na virus Korona, kaže u svojoj izjavi za Sremskomitrovački portal, Branislav Nedimović član republičkog Štaba za vanredne situacije.

„Jedan od zaraženih epidemiologa nalazio se na terenu Graničnog prelaza Batrovci, gde je sigurno dobio virus i tako preneo na drugog koji je sa njim bio u kancelariji. Na ovom prelazu prešlo je samo preko 100 000 ljudi. Svi medicinski radnici Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici testirani su i rezulati su negativni, i oni se polako vraćaju na svoja radna mesta. Virus se nije ”uvukao” u bolnicu“- kaže ministar Nedimović dodajući da je odmah nađena zamena za ova dva zaražena epidemiologa.

On kaže da je i direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Živko Vrcelj testiran i da je negativan na ovaj virus.

Danas je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio da pet epidemiologa iz Vojvodine ima upalu pluća, potvrdivši da je pored njih još osam osoba testirano pozitivno na ovaj virus.

Objavljeno je na FB stranici Moj Grad Sremska Mitrovica

Foto: FB Moj Grad Sremska Mitrovica