27.7 C
Novi Sad
četvrtak, jun 20, 2019

Dva albanska mladića pretučena u centru Novog Sada

SHARE
Dva albanska mladića pretučena
Izvor slike: www.novosti.rs

U noći između subote i nedelje, u blizini Futoške pijace u Novom Sadu, teško su povređeni devetnaestogodišnji mladići M.Ć. i B.G, albanske nacionalnosti.

Dvojicu mladića albanske nacionalnosti, napala je grupa nepoznatih muškaraca. Mladić Ć.M. zadobio je teške povrede i sada se bori za život, dok jee drugi povređeni mladić van životne opasnosti.

„Pacijent Ć.M. ima povredu glave, operisan je i smešten je u šok sobu Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine, kako Novosti saznaju. „On je teškog opšteg stanja, i lekari sporovode mere intenzivne terapije.“

Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada se oglasila povodom ovog nemilog događaja. Njen predsednik Demo Beriša kaže da su mladići bez povoda napadnuti i da su samo „međusobno razgovarali na albanskom jeziku“.

„Policija intenzivno traga za napadačima“ saznaju Novosti.

„Zahvaljujemo lekarima Službe hitne pomoći na brzoj intervenciji i ukazanoj pomoći povređenima, a posebno dežurnoj ekipi KCV.“

Apelujemo na nadležne organe da urade sve što je u njihovoj  moći da pronađu razbojnike privedu pravdi.

Matica Albanaca Srbije iz Novog Sada je saopštila juče da su dvojica mladića albanske nacionalnosti pretučena u Novom Sadu, od kojih je jedan teško povređen i njegov život je u opasnosti.