DRŽAVA POKLANJA 200.000 SEOSKIH KUĆA: Raspisuje se konkurs – evo ko može da se prijavi

FOTO ILUSTRACIJA *** Foto izvor: Opština Kula
Oglas

Konkurs za dodelu napuštenih seoskuh kuća, mladima koji žele da žive na selu, biće raspisan 28. juna!

Simbolično, na Vidovdan biće otvoren poziv zainteresovanim mladim bračnim parovima za dodelu seoskih kuća, a iz državnog budžeta za otkup kuća biće izdvajano i do 1,2 miliona dinara. Uslov je da mladi nemaju više od 45 godina.

Prema procenama, u našoj zemlji je oko 200.000 napuštenih seoskih kuća sa okućnicom koje su na raspolaganju poljoprivrednicima i mladima koji žele da ostanu da žive na selu.

Prema Krkobabićevim rečima,  očekuje da se prijave poljoprivrednici koji žive u zajedničkim domaćinstvima i žele da se osamostale, ali i mladi ljudi koji sa porodicama žive kao podstanari u okolini velikih gradova žive kao podstanari i koji ne mogu da reše stambeno pitanje bankarskim kreditima.

Kako kaže,  investicioni plan Srbija 2020-2025 preduslov za opstanak sela u Srbiji i da bi bez tog plana napori Odbora za selo, SANU i Ministarstva za brigu o selu ostali bez realizacije.

Novosti.rs/eKapija.com

Prema pisanju portala Žig Info na sednici skupštine SGO Grocka napravila se pometnja. Naime, jedan od opozicionih odbornika sprečio je izglasavanje dodeljivanja seoskih kuća migrantima.

Izvor: Žig Info

Previous articleBUKNULA DEPONIJA U STAROJ PAZOVI
Next articleNajtopliji dan u poslednjih STO GODINA