Drugi Novosadski salon vina u hotelu Park

Foto: Novosadski salon vina
Drugi Novosadski salon vina najavljen je za 12. i 13. april, i održaće se u hotelu Park. Više od osamdeset renomiranih vinarija iz zemlje i sveta će predstaviti svoja vina. Posetioci će takođe imati priliku da se upoznaju sa desetak odabranih proizvođača vrhunskih rakija.

Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za medije u Turističkoj organizaciji Novog Sada, uz održavanje vinske izložbe, tokom salona biće održan i niz ekskluzivnih masterklasova, degustacija i radionica, preneo je Moj Novi Sad.

Ove godine mnogobrojni stručnjaci iz zemlje i regiona prenosiće svoja znanja i iskustva, dok će učesnici degustirati veritkalne i horizontalne berbe vina, autentične sorte, teroare kao i vina sa novih tržišta.

– Tokom dva dana trajanja programa publika će imati priliku da spozna razlike među teroarima i istinske potencijale različitih regija. Putovaće se kroz vina od Austrije, preko Italije i Burgundije, sve do Grčke, Župe i Fruške gore, a posetioci će imati jedinstvenu priliku da uživaju u retkim berbama i velikim vinima – ističe jedan od organizatora Igor Luković.

Foto: Novosadski salon vina

Najveća zvezda ovogodišnjeg salona biće Džo Ahern Master od Wine, koja novosadskoj publici donosi iskustva iz Velike Britanije, Australije i Francuske gde je radila za najpoznatija svetska imena u vinskoj industriji, ali i sa Hvara gde će o stvaranju autentičnih vina pričati sa pozicije autora prepoznatljivih vinskih ukusa i mirisa. Pored nje, tu je i trenutni šampion Srbije i Balkana, somelijer Vuk Vuletić, ali i brojni drugi gosti iz Evrope i sveta.

Izvesno je da publiku Novosadskog salona vina čeka bogat program i da će izaći sa jedinstvenim iskustvom i neponovljivim utiskom.

Odličan kvalitet Salona potvrđuje pažljivo odabrani izvrsni stručnjaci iz sveta vina, proizvođača, somelijeri i enolozi.