Dramatičan rast zaraženih u regionu, Švedska ukida mere

Photo by Spencer Davis on Unsplash
Oglas

Pred nama je jesen koja je već po sebi rizična zbog prenošenja virusa, vraćanja u kolektive i početak školske godine.

Već danima u Srbiji raste broj zaraženih, a koje su posledice opuštanja tokom leta, tek će se videti.

Mnoge zemlje završavaju letnju sezonu i pripremaju se za nove mere, dok lekari upozoravaju da je vakcinacija jedino rešenje za pandemiju.

Dramatičan rast koronavirusa u zemljama regiona

Zemlje regiona i dalje beleže dramatičan skok novozaraženih koronavirusom, posebno zabrinjava povećan broja hospitalizovanih i onih kojima su potrebeni respiratori.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 704 novih slučajeva, pa je broj aktivnih infekcija danas ukupno 4.199. Među njima je 518 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 57 pacijenata.

Prijavljeno je 10 preminulih pacijenata. Juče je novozaraženih bilo 877, što najviše od 4. maja kada je registrovano 930 pozitivnih na koronavirus.

Slovenija je testirala 3.943 uzorka, od kojih je na virus pozitivno 877 osoba, što je 22,2 posto testiranih.

Prošlog ponedeljka u Sloveniji je registrovano 540 novih infekcija. Prijavljena su dva smrtna slučaja, a na odeljenju intenzivne nege je 54 pacijenta.

Sedmodnevni prosek novooobolelih je 602, a 14-dnevna učestalost potvrđenih slučajeva na 100.000 stanovnika je 342, što je 19 više nego dan ranije. Trenutno je aktivno 7.276 aktivnih infekcija, što je 403 više nego dan ranije.

(b92.net)
Previous articleOve 3 stvari radimo ujutru i zato nikako da smršimo
Next articleSrbija i Mađarska dogovorile saradnju u oblasti 4. industrijske revolucije