DRAMA U TURSKOJ, SRPSKI TURISTI EVAKUISANI

Oglas

Strašni požari u Turskoj bukte nekoliko dana, a na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi koliko je situacija ozbiljna.

Novi požar u Turskoj buknuo je, kako prenose mediji, iznad hotela u ovom gradu, a meštani i turisti se evakuišu.

U turskom letovalištu Bodrum požar je buknuo iznad hotela u kome su smešteni turisti iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kako tvrde očevici, pokupili su svoje dokumente i napustili smeštaj jer se plamen približavao hotelu. Dodaju je da im se još niko nije obratio, da ne znaju šta i kako dalje, kao i da je internet konekcija sve slabija.

Grčka – najviše zaraženih u velikim gradovima

Dodaje da u Grčkoj, kao i u Srbiji i u većini zemanja EU, mlađa populacija nije vakcinisana u onoj meri da ne prenosi virus.

„Imamo situaciju da je Mikonos već dvadesetak dana u režimu policijskog časa tokom noći. Sva ta dešavanja su prebačeni na dnevni nivo. Grčka je uvela mere zaštite, da ne može da se okuplja veliki broj ljudi na istom mestu, da svi moraju da sede, da nema stajanja i bliskog kontakta, ali to ne možete da iskontrolišete. Bitno je da znamo da je veliki broj zaraženih u velikim gradovima, u Solunu i Atini. U turističkim regijama gde naši turisti borave, a to je sever grčke i Pijerija nema mnogo zaraženih, što je dobro“, napominje Seničić.

Previous articlePotpisan Sporazum o digitalizaciji Miroslavljevog jevanđelja – U planu i dokumentarni film
Next articleSTRAVIČNA NESREĆA U DOBANOVCIMA: Sudar automobila i kvada