DRAMA NA AUTO-PUTU: Vozač doživeo infarkt, radnica ,,Puteva Srbije“ ga spasila

Free Images
Prava filmska scena odigrala se na naplatnoj stanici „Lajkovac“ na auto-putu „Miloš Veliki“.

Brzom reakcijom zaposlenih Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ i hitne pomoći, spasen je život putniku koji je doživeo infarkt na naplatnoj stanici „Lajkovac“, na autoputu „Miloš Veliki“.

Kako se navodi u saopštenju „Puteva Srbije“, na Uskrs, 2. maja, oko 14 časova na naplatnoj stanici odigrala se prava drama kada je pozlilo jednom vozaču automobila. Sve se desilo nedaleko od kabine za naplatu putarine u kojoj je radila Jelena Sinđelić.

Vozač automobila marke „ševrolet kruz“ zaustavio se nedaleko od kabine, a onda su se otvorila vrata, u tom trenutku čovek je pokušavao da izađe, ali je pao pored automobila. Jelena je odmah pritrčala u pomoć i kad je počela da zove Hitnu pomoć, uočila je njihova kola kako se približavaju naplatnoj stanicina srpskom autoputu, ona ih zaustavlja, a lekara i medicinsku sestru odmah odvodi do čoveka kome je pozlilo.

Po savetu lekara, polivala je čoveka vodom i držala sve vreme infuzije iznad njegove glave.

Zahvaljujući Jeleninoj brzoj reakciji i Hitnoj medicinskoj pomoći, Nenad Pavlović, koji je doživeo infarkt miokarda, taj dan slaviće kao svoj drugi rođendan.

„Stvarno ne znam kako da se zahvalim toj devojci! Život mi je spasila“, kaže Nenad Pavlović i dodaje:

„Kretao sam se autoputem ‘Miloš Veliki’, u smeru od Beograda prema Ljigu i kada sam se približio isključenju za Lajkovac, pozlilo mi je. Osećao sam jak bol u grudima, rukama i nogama, nesvesticu, mučninu i gubitak kiseonika“.

Kako kaže Nenad on je jedva sam uspeo da otvori vrata i da se samo srušio.

Taj dan Nenad Pavlović neće nikada zaboraviti, ali neće ni Jelena, ni ostali zaposleni u JP „Putevi Srbije“, istakli su u tom preduzeću.

„Humanost i hrabrost Jelene Sinđelić, njena odgovornost i požrtvovanost za ljudski život čine ponosnim sve zaposlene u JP „Putevi Srbije“, ističe se u saopštenju.

(MONDO/Tanjug)