Dr Kon: Hoće li biti novih mera za Vaskrs?

TV Hepi/Youtube/Screenshot
Epidemiolog dr Predrag Kon istakao je posle sednice Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, govoreći o predstojećim praznicima da na ovom sastanku nije bilo rasprave o merama koje bi upravo zbog Vaskrsa mogle da budu donete.

– Nije bilo rasprava oko mera za praznike na sednici. Bar ja lično ne očekujem da ćemo o tome nešto posebno pričati. Mislim da je do sada dovoljno poznato o tome. Biće apel svima da se izbegavaju ti kontakti, ali to je samo moje mišljenje. Dakle, nije bilo rasprave o tome – istakao je dr Kon.

On je naveo da je epidemiološka situacija u našoj zemlji izašla iz vanredne.

– Još imamo veliki broj pacijenata u bolnicama, ali je povećan broj otpusta i polako dolazi do pražnjenja bolnica. Doneta je odluka da od 19. aprila počnu da rade škole, stariji razredi osnovne i srednjoškolci. S druge strane, kao podrška turizmu, izjednačena je cena PCR testiranja za naše građane i za strance. Takođe je doneta odluka vezano za Beogradski maraton da se može za takmičarski deo krenuti u pripreme, a što se tiče ostalog to ćemo videti. Zavisi od situacije. Drugih mera nema – rekao je epidemiolog Predrag Kon.

 

(Telegraf)