Dr Jovan Marić u bolnici zbog koronavirusa

Printskrin/TV Prva

Psihijatar i seksolog doktor Jovan Marić oboleo je od korone i trenutno se nalazi na lečenju u KBC „Dragiša Mišović“.

Doktor Marić ima obostranu upalu pluća i povremeno je na kiseoniku. To je potvrdio i sam Marić u kratkom telefonskom razgovoru, pošto zbog jakog kašlja otežano govori, navodi „Republika“.

„Evo me u Mišoviću već dva dana. Ja sam mislio da je koronavirus kao i svaki drugi, ali sad vidim da nije. Sve je počelo krajem prošle sedmice kada sam dobio temperaturu. Računao sam da sam negde navukao grip, kao i svake godine u ovo vreme“, ispričao je on i dodao:

„Međutim, kako sam počeo da malaksam, koleginica iz Mišovića me je posavetovala da počnem da pijem hemomicin. Međutim, već u ponedeljak stanje mi se pogoršalo, došao sam da snimim pluća, po njenim savetu, i ispostavilo se da imam obostranu upalu. Odmah sam zadržan u bolnici, a test na koronu je pokazao da sam pozitivan“, priča Marić.

Iako spada u rizičnu grupu, jer ima pridružena oboljenja, poput dijabetisa i hipertenzije, Marić ne brine, jer tvdi da je u dobrim rukama.

„U Mišoviću svi pacijenti imaju najbolju negu, tako da je imam i ja. Uzimam terapiju, borim se i nadam se da se vidimo za nekih dve nedelje“, rekao je profesor.

(b92.net)