DOSTA JE IZOLACIJE: 5 saveta za buđenje tela i uma

buđenje tela i uma
Priroda se budi, pa je krajnje vreme da se i mi probudimo i učinimo nešto lepo za svoje telo i um. Nekako je logično da krenemo od spolja ka unutra, tako da se prvo moramo pobrinuti da figuru dovedemo u red. Nutricionisti i fitnes stručnjaci daju pet saveta koji će nam pomoći da ovog leta izgledamo bolje nego ikad.

 

1 Konzumirajte što više povrća i voća! Špargla je ultimativna prolećna biljka i svakako se mora naći na našem zelenom tanjiru. Brokoli je takođe super moćan. Kao i špargla pomaže detoksikaciju organizma, ali i balansira hormone. A ovog proleća “must have” voće je avokado!

 

2 Ojačajte imunitet vitaminima! Vitamin C nadoknađuje kolagen i jača imunitet (baš kao i riblje ulje).

3 Radite intenzivan kardio trening 2 ili tri puta nedeljno u trajanju od 20 minuta, kako biste razmrdali telo i dobro se razbudili iz zimskog sna.

4 Svakog jutra meditirajte pet minuta zbog boljeg stanja svesti. Meditacija pospešuje metabolizam, kontroliše stres i – podmlađuje.

5 Napravite masku od avokada koja će hidrirati vašu kožu i učiniti je mekom, glatkom i blistavom! Recept je jednostavan. Treba vam pola avokada, jedna kašičica meda, jedno belance, kašičica jogurta i svežeg limunovog soka. Nanesite ovaj miks na čistu kožu i držite 5 do 8 minuta. Isperite toplom vodom, pa hladnom.