9.9 C
Novi Sad
ponedeljak, 26 oktobra, 2020

DOLIJAO NASILNIK IZ SUBOTICE Huškao staforde na lutalice, pretio devojci, a sada je NAPRAVIO NOVI HAOS

foto: PRIVATNA ARHIVA

DOLIJAO NASILNIK IZ SUBOTICE Huškao staforde na lutalice, pretio devojci, a sada je NAPRAVIO NOVI HAOS

Subotica staford nasilje11 foto Privatna ArhivaFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Danilo L. (19) iz Subotice, koji je pretio sugrađanki nakon što je fotografisala događaj u centru grada kada je huškao svog staforda da napada i ujede psa lutalicu, ponovo je u pritvoru, ali ovoga puta zbog tuče!

Za događaj od prošlog leta, nakon kojeg je putem društvene mreže i slanjem poruka pretio sugrađanki zato što je na „Fejsbuku“ objavila fotografije napada njegovog psa na drugog psa, on je osuđen nepravosnažno na uslovnu kaznu, tačnije osam meseci zatvora u koji neće ići ukoliko u roku od tri godine ne izvrši novo krivično delo.

– Donesena je presuda prvog stepena, koja nije pravosnažna, a na koju smo mi uložili žalbu. Za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja i za krivično delo ugrožavanje sigurnosti dobio je uslovnu osudu, odnosno, osam meseci zatvora u koji neće ići ukoliko u roku od tri godine ne izvrši novo krivično delo. Tada je pušten iz pritvora, pošto kada je oglašena uslovna osuda ne može da ostane u pritvoru, ali ubrzo nakon toga je ponovo pritvoren zbog tuče. Naime, bio je događaj ispred „Saksa“, tu je došlo do telesnog povređivanja jedne grupe mladića i on je uhapšen – rečeno je „Blicu“ u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Pošto prema ranijim krivičnim prijavama presuda nije konačna OJT čeka drugostepenu odluku na svoju žalbu. Od te odluke zavisi i dalji tok predmeta. Postoji mogućnost, da sve bude vraćeno na ponovno suđenje, presuda može biti i preinačena, mogu ga oglasiti krivim, osuditi na kaznu zatvora i druge zakonske varijante su moguće.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Prema rečima devojke iz Subotice, on je u centru grada namerno pustio svog psa da napadne drugog koji je bio miran, a dok je napad trajao prišao je i počeo je da šutira kuče. Devojka je rekla da je pas uspeo da pobegne i da je došao do okupljenih ljudi, a vlasnik staforda je dobacio: „I treba da ga rascepa“.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Posle objave na društvenoj mreži devojci je pretio, a sugrađani su je upozorili jer ih isti mladić „svakodnevno maltretira i pravi probleme“.

Na društvenim mrežama i lokalnim sajtovima Subotičani su komentarisali da je poznat od ranije po nasilničkom ponašanju i da je povratnik. Građani su nabrajali više tuča i druge incidente u kojima je učestvovao, a kako „Blic“ nezvanično saznaje on je „učenik koji je pre četiri godine nastavnici razlupao automobil i napravio štetu veću od 2.500 evra.“ Osim što je razlupao auto, on je tada odneo i tablice, a na časovima je psovao profesore i izazivao vršnjake. Već tada je imao više krivičnih prijava zbog tuča.

Svako ko je uputio komentar na objavu, koji je on shvatio kao negativan po njega, dobio je uvredu ili pretnju.

Subotičani koji su bili svedoci njegovog ponašanja kažu da je „mnogo lud“, a devojci koja je objavila na društvenoj mreži fotografije koje svedoče o njegovoj okrutnosti uputio je brojne poruke uznemiravajućeg sadržaja poput: „Izvređao bih vas sve i pucao vam u glavu. I treba da kida moj pas, zato i imam staforda mamu ti j***m, da kida i ubija“, ali i: „Ku**o prljava, oćeš da ti pati cela porodica. Moj pas je od juče zaklao još deset uličara“, te: „Agresijom se hranim, agresija i adrenalin u meni bude zadovoljstvo“.

izvor: BLIC  B. Vučković