Dodik poručuje da Auto-put do Srbije može da se očekuje za šest-sedam godina

Auto-put do Srbije
ba.n1info.com
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik večeras je u Bijeljini poručio da je saradnja sa Srbijom sve intenzivnija. Izrazio je uverenje da će za šest-sedam godina auto-put od Banjaluke preko Bijeljine ka Srbiji biti kompletno izgrađen.
Dodik je naglasio i da je izgradnja auto-puta prema Kuzminu među osnovnim projektima koji treba da omoguće dodatne razvojne šanse Bijeljine.

„Ovih dana razgovaramo sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i stručnjacima iz Srbije da se nađe dodirna tačka auto-puta, pa će se ući u planiranje. Mislim da ni sredstva nisu problem. Srbija je znatno riješila svoje ekonomske i finansijske probleme, a i mi smo stabilni“, rekao je Dodik novinarima.

Naglasio je i da je ovo najkonkretnija saradnja sa Srbijom ikada.

„Do sada je to bilo iskazivanje bratske solidarnosti i podrške. Sada imamo konkretne projekte koji se obezbjeđuju. Drago mi je što je taj dio pomoći dospio ovdje našom zajedničkom aktivnošću“, rekao je Dodik.

Naglasio je takođe da zajednička sednica vlada Republike Srpske i Srbije, održana danas u Trebinju, svedoči o sve intenzivnijoj saradnji sa Srbijom.

„Dok Vučić nije došao i dok nismo insistirali na tome, nisu održavane zajedničke sjednice. Drago mi je što je danas održana u Trebinju koje sa stanovišta vrijednosti koje baštini za Republiku Srpsku to apsolutno zaslužuje“, rekao je Dodik i najavio mogućnost da neka od narednih sjednica bude održana i u Bijeljini.