Dodeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ u Matici srpskoj

SHARE
Matica srpska
Foto:Explore Novi Sad
  
Juče su u Matici srpskoj dodeljena nacionalna priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“. Tu prestižna nagradu dobijaju najuspešniji pojedinci, preduzetnici i institucije koji su doprineli privrednom i društvenom stvaralaštvu Srbije. Ove godine je među laureatima  i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Nagrada „Miša Anastasijević“ je deo projekta „Put ka vrhu“. Ovaj projekat je nastao pre 18 godina, te sada slavi punoletstvo.
vojvodinainfo

Priznanja su dodeljena za 25 privrednih i društvenih subjekata i stvaralaca iz cele Srbije. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je laureat nagrade za doprinos afirmaciji države, kao i za izgradnju i jačanje prosperiteta Srbije.

Za afirmaciju srpske muzike i umetnosti u svetu, nagrađena je primadona Jadranka Jovanović, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Među dobitnicima nagrade su i novinari Branko Stanković, autor emisije Radio-televizije Srbije „Kvadratura kruga“, kao i Radoman Kranjevac, glavni i odgovorni urednik Drugog programa Radio Beograda.

Nikola Pavičić, srpski privrednik i preduzetnik dobio je nagrade za životno delo, a za najženu poslovnog sveta proglašena generalna direktorka „Tojota GO TA CAR“ Sanja Blečić, a „NIS“ je dobio priznanje za najbolju kompaniju u Srbiji.

vojvodinainfo