Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Telečke nabavilo vozilo za gašenje požara u selu

Foto: MUP Srbije
Oglas

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Telečke osnovano je još 1911. godine,a od tada su se više puta kao društvo gasili i obnavljali. Poslednjih godinu i po dana obnovili su članstvo, prostorije i uspeli nabaviti jedno vozilo za potrebe gašenja požara u svom selu.

Šta god da se zapali u nekom selu, bilo da je štala, kuća ili nisko rastinje, do dolaska profesionalne jedinice, prvi su tu da pomognu članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva, što se pokazalo i u Telečkoj, gde je obnovljen rad dobrovoljnog vatrogastva.

„Mi smo održavali dežurstva za vreme žetve, a sva sreća da nismo imali požare. Dežurali smo u dve smene punih deset dana“, kaže Ačai Ištvan, član DVD Telečka.

„Radimo na tome da mladi budu uključeni u rad i praktično moramo raditi na tome da oni budu stručno osposobljeni, minimalno moraju imati vatrogasni ispit“, dodaje Jožef Tapai, predsednik DVD Telečka.

Dobrovoljni vatrogasci iz Telečke kažu da imaju jedno starije vozilo, koje služi svrsi, pa očekuju da će vozni par zanoviti.

„Sa puno problema smo se susretali u poslednje vreme zbog naše situacije. Desetak godina je naše društvo bilo skoro ugašeno, a pre godinu i po dana smo obnovili naš rad i osnovali društvo koje je među najboljima u somborskoj opštini“, napominje Ačai.

„Finansiranje društva je iz budžeta grada Sombora, a uspeli smo da se organizujemo da naši poljoprivrednici dobiju tehničku vodu za navodnjavanje useva, a za uzvrat oni nama pomažu materijalno oko dobrovoljno vatrogasnog društva“, objašnjava Tapai.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Telečkoj ima oko pedesetak članova, od čega je polovina mladih, a kako kažu kroz redovne aktivnosti i takmičenja nadaju se da će ih dogodine biti duplo više.

(RTV/Vesna Milanović Simičić)

android aplikacija
Previous articleDnevni horoskop za 15. avgust
Next articlePrijave za Prvenstvo grada na tvrdoj podlozi u tenisu glavom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here