Dobrovoljno služenje vojnog roka – još deset dana za prijavu

Foto: Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije
Oglas

Kandidati koji žele da dobrovoljno odsluže vojni rok pod oružjem imaju priliku da se u narednih 10 dana prijave kako bi u stroj Vojske Srbije stali još tokom decembra ove godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da su, pored olakšanih procedura prijavljivanja za dobrovoljno služenje, značajno povećane plate, ali i ubrzan i pojednostavljen postupak za prijem u radni odnos u Vojsku Srbije za zainteresovane po završetku služenja vojnog roka.

Dobrovoljno služenje će mladim vojnicima biti i značajno finansijski isplativije jer će, umesto dosadašnjih 22.000, u proseku mesečno dobijati oko 35.000 dinara.

Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, osim u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave od sada je moguće i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, ali i na oko 1.500 šaltera Pošta Srbije širom zemlje.

Više informacija u vezi sa novim konceptom dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem zainteresovani kandidati mogu dobiti u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama ili putem telefona koje mogu pronaći na linku:

https://www.mod.gov.rs/multimedia/file/staticki_sadrzaj/sektor_za_ljudske_resurse/Spisak_centara_MO.pdf

android aplikacija
Previous articleNajboljih poštari u Srbiji Novosađanin i Temerinac!
Next articleSPOMENIK PODIGNUT TOKOM VELIKE EPIDEMIJE KOLERE: Renoviran tokom pandemije COVID19