DOBRE VESTI: Od danas Test samoprocene na COVID-19

Foto: Youtube Printscreen

U Srbiji je danas počeo da radi Test samoprocene na COVID-19, a sistem funkcioniše na bazi jednostavnog logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, objavila je predsednica Vlade Ana Brnabić na svom tviter nalogu.

Navela je da je cilj tog sistema da se smanje gužve i čekanja i ubrza proces lečenja.

Brnabić je napisala da se nalazi automatski šalju na radne liste lekarima u COVID-19 ambulantama formiranim pri domovima zdravlja (24 sata).

„Ovo je borba svakog pojedinca za celo naše društvo i pobedićemo samo zajedno“, napisala je predsednica Vlade Srbije uz poruku „ostanite kod kuće“.

Brnabić je postavila i link na https://www.e-zdravlje.gov.rs/landing/, i uputila i na covid19.rs i Viber Covid-19 Info Srbija.

Na sajtu e-zdravlje Ministarstva zdravlja Srbije je postavljeno COVID-19 obaveštenje.

Navodi se da se u algoritmu postupanja sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu obaveze lekara Doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

Portal eZdravlje, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja u vezi sa ovim virusom.