Đorđe „Đoka bomba“ Milovanović- i dalje se priča o njegovom snažnom šutu

Đorđe Milovanović, foto SM sport/arhiva crvenazvezdafk

Đorđe Milovanović je jedan od sportista koji su proslavili Sremsku Mitrovicu. Zbog toga, zaslužuje posebno mesto u rubrici sport na našem portalu, kao što ga ima u svim srcima zaljubljenika u fudbal.

Rođen je u Sremskoj Rači, 13. septembra 1956. godine. Fudbal je počeo da igra u svom rodnom mestu a zatim je kao perspektivan igrač otišao u FK Radnik iz Bijeljine. Put ga je iz Radnika odveo u Crvenu Zvezdu gde je odigrao 166 takmičarskih utakmica i postigao 12 golova. Za crveno-bele je igrao u periodu od 1978. do 1985. godine. Ostaće upamćen kao nezamenljivi član veznog reda generacije koja je pod trenerskom palicom Branka Stankovića u sezoni 1978./79. stigla čak do finala Kupa Uefa!

Nakon Crvene Zvezde igrao je za austrijski Salzburg. Po povratku u zemlju igrao je u Petrinji i mitrovačkom Sremu.

Milovanović je bio poznat po svom izuzetnom razornom šutu zbog čega je i dobio nadimak „Đoka Bomba“. Ostao je upamćen po mnogim atraktivnim golovima i stekao je kultni status među navijačima. Po okončanju igračke karije bavio se trenerskim pozivom. Ostvario se i kao porodičan čovek. Njegovi sinovi su nekadašnji kapiten Crvene Zvezde Dejan, i Igor koji je takođe u svetu sporta.

15. februara 2009. je iznenada preminuo u 53. godini života.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here