Đoković najavio spektakl u našoj zemlji

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da je srećan što će imati priliku da igra pred domaćom publikom i da će sav prihod od regionalnog turnira „Adria Toura“ ići u humanitarne svrhe

Đoković je istakao da je pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova, učešće potvrdio i Aleksander Zverev. Tim će igrati samo u Beogradu, Zverev i u Hrvatskoj, a Dimitrov još i u Crnoj Gori“.

Đoković se nada da će biti dobar domaćin kolegama sa Tura koji će učestovovati na regionalnom turniru pre svega humanitarnog karaktera.

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

„Svi teniseri dolaze besplatno, zbog mog odnosa s njima i humanitarnog karaktera. Stavili su sebe na raspolaganje. Presrećan sam što ću imati mogućnost da ih ugostim u svom gradu i svom klubu. Do 13. juna će se pravila verovatno izmeniti i nadam se da ćemo imati publiku“, rekao je Đoković.

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Srpski as rekao je da će se 100 odsto igrati u Beogradu i Zadru, ali da lokacije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini (Banjaluka) još nisu potvrđene.

Copyright: © ATA Images, all rights reserved

Organizacioni tim Adrija tura želi da pored mečeva muškaraca u takmičenje uvrsti i nadmetanje dama, kao i igru u parovima, koja i dalje nije dozvoljena.
– Razmatramo mogućnost da imamo i ženske mečeve. Nemamo dovoljno resursa i ljudi da organizujemo sve ovako i za dame. Pored toga, imamo želju da igramo dublove, miks dublove, dublove sa legendama sporta kao što je Goran Ivanišević. ITF još ne dozvoljava dublove, ali videćemo – saopštio je Đoković.