Đaci kupili tricikl bolesnom drugaru

SHARE
Đaci kupili tricikl
Učenici svom drugaru koji boluje od cerebralne paralize kupili tricikl od sakupljenog otpada.

Desetogodišnji Aleksa Kukulj učenik je četvrtog razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Kačareva, došao je u petak prvi put u školu došao svojim novim triciklom. Aleksa boluje od cerebralne paralize i teško se kreće Tricikl je dobio od svojih drugara.

Čitavu akciju organizovala je učiteljica Branka Davidović. Godinama unazad, njeni učenici osvajaju nagrade na raznim projektima koji su vezani za sakupljanje otpada i zaštitu životne sredine, učiteljica Branka je zbog svojih zasluga dobila i Novembarsku nagradu grada Pančeva.

„I četvrte godine smo učestvovali u takmičenju na kome može da se osvoji nagrada od 150.000 dinara za najveću količinu sakupljenog otpada. Kako smo uvek pobeđivali, imali smo ideju da našem drugu iz odeljenja kupimo tricikl. Sakupili smo 17.200 kilograma otpada, ali ipak nismo pobedili. Pobedila je škola koja je sakupila 2.700 kilograma. Ipak, prodajom otpada zaradili smo novac koji nam je bio potreban za kupovinu ovog vozila, kazala je ona.

Aleksa je presrećan zbog novog tricikla. Kaže da mu je mnogo drago što su njegovi drugari mislili na njega i što su učinili ovakvo delo za njega. Aki je rekao da mu je ovo najsrećniji dan u životu.