DIJABIH 2019 – DONJI VAKUF

Kroz projekat sportske saradnje gradova Donjeg Vakufa i Žablja,deca iz opštine Žabalj gostovala su na tradicionalnom druženju i sportskom nadmetanju u košarci u gradu na Vrbasu.

Cilj ovog projekta je bavljenje sportom,zbližavanje mladih kroz sport,učvršćivanje već postojećih veza i upoznavanje dece iz regiona.Kao i svih prethodnih godina,naša deca su srdačno dočekana od domaćina,a posle napornog puta smeštena su u porodice svojih drugara.

Košarkaška utakmica između predstavnika ova dva grada,odigrana je u subotu u prepodnevnim časovima u sportskoj hali u D.Vakufu,a ne treba naglašavati da je rezultat bio u drugom planu.

Deca iz naše opštine imaće čast da budu počasni gosti na prvenstvenoj košarkaškoj utakmici KK „Promo“ iz D.Vakufa,člana Premijer lige BiH.

Poruka sa ovog sportskog druženja,sem učvršćivanja i proširenja saradnje na sportskom planu,je da se mladosti mora dati šansa,posebno kroz ovakve projekte,koji donose pozitivne rezultate i čiji je osnovni cilj bavljenje mladih sportom i povezivanje mladih u regionu.