Devojčicu iz Aranđelovca ubila jedna ekstazi tableta

SHARE
ekstazi
Smrtonosna doza = 1 tableta/Foto izvor Telegraf.rs

Devojčica S.S (15) iz Aranđelovca, umrla je u utorak zbog ekstazija (MDMA) koji je uzela pre četiri dana.

Uprkos višednevnoj borbi lekara na toksikološkom odeljenju VMA, nije joj bilo spasa. Nikola B. (21), koji je doneo ovu sintetičku drogu, juče je uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Prema izveštaju policije, mladić je priveden zbog sumnje da je 2. novembra, u večernjim satima, tokom privatne žurke u kući u Aranđelovcu, izvadio kesicu sa sedam tableta i stavio je na sto. Tu je sedela S. S. koja je, kako se sumnja, uzela jedan ekstazi. – prenose Novosti i Telegraf.rs

Prema navodima raznih medija, reč je o tableti (ekstazi) iz Kine. On je, kako kažu, do pet puta jači od tzv. domaćeg i po nečiji organizam momentalno kobno deluje.

kineski ekstazi
Stručnjacikažudaje tzv kineski ekstazi lako prepoznati, /Foto: Profimedia/Alamy

Devojčici je pozlilo, a četiri dana kasnije je preminula – rekli su nam na VMA. – Prema rečima lekara, tinejdžerka nije preminula zbog prevelike količine MDMA iz ektazija, već zbog komplikacija koje su izazvane unošenjem opasne supstance.

Sofija
S. je uzela samo jednu tabletu/ Foto: Facbook/S. S., Profimedia/Alamy

Prema rečima porodičnih prijatelja porodice S. S., devojčica je išla u drugi razred Gimnazije „Miloš Savković“, dobro dete, odličan đak i nije bilo poznato da je uzimala narkotike.