Devet igrača zagrebačkog Dinama pozitivno na koronavirus

Fudbal
Fudbal- Foto: Piksabej

Najmanje devet fudbalera zagrebačkog Dinama zarazilo se koronavirusom uoči sutrašnjeg meča u 3. kolu Lige Evrope sa austrijskim Volfsbergerom, saopštili su predstavnici hrvatskog kluba.

Klub iz Zagreba objavio je da su čak devetorica članova kluba zaraženi koronavirusom i to samo dan pre utakmice u Ligi Evrope protiv austrijskog Volfsbergera, koji takođe ima problema sa zarazom kovidom-19.

„Na zvaničnom testu na kovid dobili smo pozitivan rezultat za pet igrača, pa uz one ranije pozitivne na koronavirus dolazimo do ukupne brojke od devet zaraženih igrača s Uefine liste koji sutra ne mogu da igraju“, rekao je portparol Alen Lesički.

On je naveo, prenosi Indeks, da se imena zaraženih igrača ne smeju objavljivati zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

„Dozvoljeno je uz saglasnost te osobe, pa smo juče saopštili da je Zoran Mamić pozitivan, a ostali ne žele da otkrivaju“, kaže Lesički.

Zaraženi igrači su na tzv. Uefinoj „A“ listi, što znači da ne moraju da budu odjavljeni kako bi se drugi grači upisali u zapisnik za sutrašnji meč.
Njih će klub prijaviti sa tzv. „B“ liste na kojoj su igrači ’99 godišta i mlađi koji imaju pravo nastupa za Dinamo.