Deliblatska peščara – Vikendice na Devojačkom bunaru udvostručile cenu

vikendice
Image by Anna Armbrust from Pixabay
Oglas

Pandemija nastala usled koronavirusa prodrmala je turizam u celom svetu, pa tako i u opštini Alibunar.

Ono što je takva sa situacija sa sobom donela jeste duplo veći skok cena kada je reč o prodaji i iznajmljivanju vikendica na području Deliblatske peščare, odnosno u delu Devojačkog bunara, gde su mahom Beograđani kupili skoro svaki slobodan kvadratni metar, čak i za zidanje iz temelja.

– Što se tiče poslovanja Turističke organizacije opštine Alibunar, odnosno na šta se fokusiramo, jeste sam Devojački bunar koji je deo Deliblatske peščare, jedine kontinentalne pustinje u Evropi. To je čini jedinstvenom i zanimljivom, što se posebno pokazalo u vreme pandemije, kada su mnogi iz gradova bili zatvoreni u svojim stanovima, pa nisu imali gde da se opuste i da provedu više vremena u prirodi. Tada je došlo do ekspanzije kupovine vikendica u Deliblatskoj peščari i na Devojačkom bunaru – kaže direktorka Turističke organizacije Alibunara Tatjana Đurđević.

I vikendice koje se inače izdaju, sve su bile popunjene, zbog čega je Devojački bunar ove dve godine bio baš pun posetilaca i novih ljudi koji su ga tek otkrili.

Za vazduh u Deliblatskoj peščari kažu da je isti kao na Zlatiboru, ali ako se uzme u obzir da se taj planinski turistički centar poslednjih godina poprilično urbanizovo, jasno je da je Deliblatska peščara u prednosti, jer je još uvek ostala u skladu sa prirodom.

– Nadamo se da će tako i ostati, uz to da će se dodati nešto moderno i novo u njoj, ali da će zadržati svoj prirodni oblik – dodaje Tatjana Đurđević.

(ekapija.com)

Pozdrav iz Vojvodine – Erdevik (FOTO)

android aplikacija
Previous articleZa nabavku nove opreme vojvođanskim privrednicima uručeno 263,3 miliona dinara
Next articleNajlepši restoran na svetu nalazi se u Španiji