Dečak (11) hteo da odrubi glavu učiteljici

Image by Taken from Pixabay
U Nemačkoj je 11-ogodišnji učenik zapretio učiteljici da će joj odseći glavu, samo mesec dana nakon terorističkog napada u Francuskoj, a nedelju dana pre toga je rekao da opravdava napad u Parizu.

Dečak je izneo ovu strašnu pretnju nakon što je učiteljica upozorila da će biti kazne ukoliko roditelji ne dođu na sastanak.

Mladi učenik, koji je muslimanske veroispovesti, je ranije nakon minuta ćutnje za ubijenog francuskog učitelja Samjuela Patija rekao: „dozvoljeno je da ubijete nekoga ko vređa proroka, to je u redu.“

Kada je učiteljica alarmirala roditelje, majka učenika je tvrdila da u njihovoj kući nemaju takve ekstremističke poglede i da je dečak to „naučio“ od nekoga iz škole.
Pretnja nasiljem u osnovnoj školi Kristijan Morgenstern u Spandau, predgrađu Berlina, usledila je nakon što je učiteljica naglasila važnost predstojećeg roditeljskog sastanka.

Rekla je svom razredu da su sastanci od vitalnog značaja jer će omogućiti da se diskutuje o problemima, dodajući da bi moglo biti posledica za one koji ne dođu da učestvuju.

Kao odgovor na to, dečak je rekao: „Ako se to dogodi zato što se moji roditelji nisu pojavili, onda ću i vama učiniti isto kao i taj dečak učitelju u Parizu“.

Dečak je mislio na 18-godišnjeg Abdulaha Anzorova, čečenskog ekstremista koji je 16. oktobra odrubio glavu Pati u predgrađu Pariza.

 

(Informer)