Deca uništila NAJVEĆI STAKLENI DVORAC na svetu (VIDEO)

Foto: CFP
Najveći stakleni dvorac na svetu, vredan oko 65.000 evra, koji je bio eksponat u Muzeju stakla u Šangaju, uništila su dvojica dečaka.

Kako je saopšteno iz muzeja, roditelji su preuzeli odgovornost da nadoknade štetu koju su napravila njihova deca penjući se na zaštitnu ogradu i gurajući se po muzejskim prostorijama.

Sličan incident dogodio se 2013. godine kada je dvoje dece uništilo umetničko delo ,,Anđeo čeka.“ Polomljeni delovi su izloženi pod izmenjenim nazivom ,,Slomljeno.“

Dvorac Fantazija, napravljen po ugledu na Pepeljugin zamak, najveću atrakciju u čuvenom Dizni svetu na Floridi, a isti postoji i u Tokiju, bio je poklon muzeju. Autor je Španac Migel Aribas, duvač stakla kome je trebalo više od 500 sati da napravi zamak ukrašen zlatom.

Bio je težak 60 kilograma i sastojao se od više od pola miliona staklenih delića.

Muzej ga je dobio na poklon povodom pet godina postojanja, od braće Aribas koja imaju radionicu za proizvodnju ukrasa od stakla i kristala koji se prodaju u Dizni parkovima širom sveta.

Muzej je naveo da su o šteti koju su deca napravila 30. maja obavestili Aribasa, ali on zbog pandemije nije mogao da dođe u Šangaj i vidi da li se i šta može spasiti.