Deca strepe da se igraju u Novom Sadu: Bomba je tu bila dan ili dva

Pixabay
Dan posle pronalaska bombe zakopane u sitnom šljunku na dečjem igralištu omeđenog ulicama Boška Buhe i Blagoja Parovića u naselju Liman 2 u Novom Sadu, niko od mališana nije se usuđivao da zakorači u svoje omiljeno mesto za igru.

Dok stariji ne kriju da su u šoku zbog eksplozivne naprave, koju je pronašao devetogodišnjak, dečaci i devojčice juče su izbegavali da uđu u ograđeni prostor i tu se igraju.

Niko zasad ne zna ko je i kada doneo ručnu bombu stavljenu u teglu i tu je zakopao, a pojedini stanari, ali i istražitelji, pretpostavljaju da je „sveža“ i da je tu bila dan-dva pre nego što su je deca, koja su tu svakodnevno – pronašla, pišu Novosti.

– Često se tu igram. Kopao sam i naišao na teglu, koja nije bila duboko zakopana. Nisam znao šta se nalazi unutra. Video sam da je unutra ubrus roze boje, a onda da je ispod zelena bomba. Preko nje je bila zalepljena neka bela traka – rekao je devetogodišnjak koji je u sredu oko 17 časova pronašao eksplozivnu napravu, dodajući da prethodnih dana sigurno nije bila tu.

Mališan je najpre drugarima koji su se tu s njim igrali, pokazao šta je iskopao, a onda su obavestili starije, a oni su alarmirali policiju, koja je bezbedno uklonila ručnu bombu.
Ogorčeni stanari, i razumljivo, uplašeni pre svega za bezbednost dece, ne mogu da se pomire sa činjenicom da je neko mogao baš na tom mestu da ostavi eksplozivnu napravu.

– Verujem da se nije nalazila dugo na tom mestu, jer da jeste, već ranije bi je deca, koja se tu igraju stalno, pronašla – kaže jedan od stanara.

– Možda je neko pronašao u stanu i nije znao kako da je se reši, pa je, ne želeći da ode u policiju i da bi izbegao pitanja odakle mu, odlučio je da je zakopa na dečjem igralištu. Mnogo toga je doneto sa ratišta i plašim se da se nešto slično ne ponovi. Ko god da je to uradio, ugrozio je bezbednost naše dece. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo i, srećom, niko nije povređen.

 

(Novosti)