Deca primljena u Tiršovu iz Bugarske su stabilno

Ilustracija - Copyright: © ATA Images
Oglas

Sedmoro dece, koja su prebačena u Tiršovu nakon zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, za sada su stabilno i nisu životno ugrožena, rekao je za Tanjug direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj doktor Siniša Dučić.

On je istakao da očekuje da će deca do četvrtka biti puštena na kućno lečenje.

„Imamo troje dece sa komocionim sindromom, imamo jedno dete sa povredom lakta i dvoje dece sa povredama glave i tela, a sva su ta deca stabilno i nisu vitalno ugrožena, te ne očekujemo da će se situacija zakomplikovati“, rekao je Dučić.

Deca koja su u nedelju povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, stigla su sinoć u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova u Beogradu.

Deca će tokom daljeg lečenja biti smešteni u bolnicu u Tiršovoj, gde su ih večeras dovezli saniteti pod rotacijom.

Reč je o mališanima koji nisu zadobili kritične povrede u nesreći u Bugarskoj.

Dva dečaka, od 10 i 11 godina, koji su povređeni u nesreći kada se autobus šabackih registarskih tablica iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, prebačeni su u bolnicu u Sofiji na dalje lečenje.

Više osoba je povređeno kada se autobus šabackih registarskih tablica sa 48 dece iz Srbije, prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija.

Navodi se da se autobus prevrnuo bočno u jarak pored puta i da je prema prvim infomacijama povređeno deset osoba.

Bugarska: Dvoje povređene dece u teškom stanju, ali stabilno

Dvoje povređene dece, koja su juče prevezena iz Stare Zagore u bolnicu Pirogov u Sofiji, i dalje su u teškom stanju, ali nisu životno ugrožena, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Valentin Dimitrov.

Deca su i dalje u teškom stanju, trenutno su na odeljenu intenzivne nege i ekipe Pirogova sprovode sve protokole neoophodne za održavenje njihovog stanja, rekao je za novinare izvršni direktor bolnice Valentin Dimitrov, prenosi BTA.

Nema direktne opasnosti po živote dece, ali njihovo stanje nije lako. Imamo organizaciju, svi timovi, dečija traumatologija, neurohirurgija, kardiologija, spremni su da budu na raspolaganju ako zatreba. Na raspolaganju su i sve strukture Pirogova, tako da imamo punu saradnju sa Ministarstvom zdravlja i cele zemlje. Trenutno nam nije potrebno ništa konkretno, rekao je Dimitrov i istakao da je u ovom trenutku jedino potrebno vreme.

Dvoje dece koja su teško povređena u Bugarskoj, u saobraćajnoj nesreći na autoputu Trakija u subotu uveče, prevezena su juče iz bolnice u Staroj Zagori u bolnicu u Sofiji.

Posle duže operacije jedno dete je juče mirnije prenoćilo, a lekari će jutros detetu obaviti još dve operacije koje su neophodne za poboljšanje njegovog stanja.

Dimitrov nije precizirao koje će tačno operacije biti urađene, pošto, kako je naveo, stanje dece prvo moraju medicinski da procene ekipe pedijatrijske traumatologije.

(tanjug.rs)

android aplikacija
Previous articleNa Batrovcima putnička vozila jutros čekaju 2 sata, na Horgošu 90 minuta
Next articleVlahović najefikasniji Srbin u Seriji A